Під час семінару йшлося про дотримання гігієнічних норм, новий підхід до харчування, вимоги системи НАССР до закладів освіти та рекомендації щодо паспорта харчоблоку.
Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк розповів присутнім про застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та про основні аспекти взаємодії в процедурах державного нагляду.
Учасники семінару також розглянули питання про відповідні умови організації санітарно-гігієнічних правил харчування в закладах освіти. Зокрема, обговорили сучасні вимоги до безпечності харчових продуктів, умови їх транспортування і зберігання, організації та контролю технологічних процесів приготування страв. Окрема увага була приділена питанню впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
«Дотримання гігієнічних вимог має нести першочерговий характер. Важливо дбати про дотримання вимог приготування, температурний режим, безпечність харчових продуктів, чистоту поверхні, посуду і приміщень», – наголосили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.